Meso-voedings-consult 

Kennis uit het wijze oosten

Welk lichaamstype heb je? Als je dit weet, weet je welke voeding voor jou het beste werkt om jezelf te genezen, jezelf te voeden en energie te geven. Ook horen hier de behorende leefregels bij. In de Ayurveda spreekt men over de verschillende constituties die ze daar pitta, kapha en vata noemen, de Chinese geneeskunde heeft het over yin en yang. In het westen spreken we over een ecto-, meso- en endomorf lichaamstype.

Het gaat erom dat je een voedingspatroon en een leefstijl volgt die bij je eigen lichaamsbouw, kenmerken en stofwisseling past. Pas dan kom je in balans en werkt je lichaam optimaal. 

Lukt het je bijvoorbeeld niet om af te vallen? Dit kan te maken hebben met de stofwisseling en verminderde verteringscapaciteit. Ik kan je hierin begeleiden en met de tools die ik beschik vanuit de Ayurvedische Geneeskunde kunnen we samen kijken welke voeding beter bij je past.

Ieder mens is uniek

We zijn allemaal anders, hebben een ander lichaam en karakter, emotie en mentaal functioneren. We zijn unieke individuen!

Ik kan je helpen met het zoeken naar voeding dat geschikt is voor jouw eigen constitutie. Wat je goed kunt verteren en waar je energie van krijgt. Bij een vermoeden van onderliggende aandoeningen kan ik ook dankzij een uitgebreide complementaire en reguliere medische kennis, je doorverwijzen naar een huisarts of je boekt een mesologisch consult.

Werkwijze

Vooraf aan het consult vraag ik je om een voedingsdagboek bij te houden. Deze stuur je minimaal 3 werkdagen voordat het consult is retour. Ik heb hiervoor een speciaal formulier dat ik je eerder heb toegestuurd, zodat je het kunt invullen en terugsturen. Tijdens ons gesprek nemen we samen de voeding door.  Ik kan ook voeding bij je testen met elektro-acupunctuur. Misschien verteer je op dit moment bepaalde voeding niet goed of zijn er bepaalde orgaan-systemen die meer ondersteuning nodig hebben. Voeding en leefstijl aanpassing is de grootste stap in de goede richting naar een gezond leven, maar soms is er meer voor nodig en heb je tijdelijk bepaalde vitaminen, mineralen en/of kruiden en/of homeopathie nodig. 

Kosten

Een meso-voedings-consult kost € 69,00 en duurt 50 min. 

Mijn advies zal gebaseerd zijn op jouw voedingsdagboek en een meting. Mocht het gewenste resultaat niet worden bereikt, dan kunnen we dieper ingaan op je gezondheid door middel van mesologie