Meso-voedings-consult 

Welk lichaamstype heb je? Als je dit weet, weet je welke voeding voor jou het beste werkt om jezelf te genezen, jezelf te voeden en energie te geven. Ook horen hier de behorende leefregels bij. In de Ayurveda spreekt men over de verschillende constituties die ze daar pitta, kapha en vata noemen, de Chinese geneeskunde heeft het over yin en yang. In het westen spreken we over een ecto-, meso- en endomorf lichaamstype.

Het gaat erom dat je een voedingspatroon en een leefstijl volgt die bij je eigen lichaamsbouw, kenmerken en stofwisseling past. 

 

Ieder mens is uniek

We zijn allemaal anders, hebben een ander lichaam en karakter, emotie en mentaal functioneren. We zijn unieke individuen!

Ik kan je helpen met het zoeken naar voeding dat geschikt is voor jouw eigen constitutie. Wat je goed kunt verteren en waar je energie van krijgt. Bij een vermoeden van onderliggende aandoeningen kan ik ook dankzij een uitgebreide complementaire en reguliere medische kennis, je doorverwijzen naar een huisarts of je boekt een mesologisch consult.

Voeding en leefstijl aanpassing is de grootste stap in de goede richting naar een gezond leven, maar soms is er meer voor nodig en heb je tijdelijk bepaalde vitaminen, mineralen en/of kruiden en/of homeopathie nodig.