Meso-voedings-consult 

Kennis uit het wijze oosten

Welk lichaamstype heb je? Als je dit weet, weet je welke voeding voor jou het beste werkt om jezelf te genezen, jezelf te voeden en energie te geven. Ook horen hier de behorende leefregels bij. In de Ayurveda spreekt men over de verschillende constituties die ze daar pitta, kapha en vata noemen, de Chinese geneeskunde heeft het over yin en yang. In het westen spreken we over een ecto-, meso- en endomorf lichaamstype.

Het gaat erom dat je een voedingspatroon en een leefstijl volgt die bij je eigen lichaamsbouw, kenmerken en stofwisseling past. Pas dan kom je in balans en werkt je lichaam optimaal. 

Lukt het je bijvoorbeeld niet om af te vallen? Dit kan te maken hebben met de stofwisseling en verminderde verteringscapaciteit. Ik kan je hierin begeleiden en met de tools die ik beschik vanuit de Ayurvedische Geneeskunde kunnen we samen kijken welke voeding beter bij je past.

Ieder mens is uniek

We zijn allemaal anders, hebben een ander lichaam en karakter, emotie en mentaal functioneren. We zijn unieke individuen!

Ik kan je helpen met het zoeken naar voeding dat geschikt is voor jouw eigen constitutie. Wat je goed kunt verteren en waar je energie van krijgt. Bij een vermoeden van onderliggende aandoeningen kan ik ook dankzij een uitgebreide complementaire en reguliere medische kennis, je doorverwijzen naar een huisarts of je boekt een mesologisch consult.

Werkwijze

Ik begin telefonisch, maar als blijkt dat er veel meer aan de hand is en het te ingewikkeld is om telefonisch te helpen, adviseer ik een (kort) mesologisch consult. Dan kan ik meten of je wellicht sommige voeding op dit moment niet goed verdraagt of dat er bepaalde orgaan-systemen zijn die meer ondersteuning nodig hebben. Voeding en leefstijl aanpassing is de grootste stap in de goede richting naar een gezond leven, maar soms is er meer voor nodig en heb je tijdelijk bepaalde vitaminen, mineralen en/of kruiden en/of homeopathie nodig.

Kosten

Voorafgaand aan ons telefonisch consult stuur ik je een tikkie van 29 euro voor een consult van 20 minuten. Mochten we uitlopen, dan geldt een extra tarief van 1 euro per minuut.

Daarnaast vraag ik je om een paar dagen voor ons gesprek een voedingsdagboekje bij te houden. Ik heb hiervoor een speciaal formulier dat ik je eerder heb toegestuurd, zodat je het kunt invullen en terugsturen. Ook heb ik je een vragenformulier gestuurd om meer informatie over jou te verkrijgen. Ik verzoek je vriendelijk om dit formulier minimaal 3 werkdagen voorafgaand aan ons consult retour te sturen. Tijdens ons gesprek kun je zelf aantekeningen maken, aangezien ik geen verslag zal opstellen. 

Mijn advies zal gebaseerd zijn op jouw voedingsdagboek en de antwoorden op het vragenformulier. Mocht het gewenste resultaat niet worden bereikt, dan kunnen we dieper ingaan op je gezondheid door middel van mesologie