Het mesologische onderzoek

1e consult en onderzoek

Het eerste consult bestaat uit een kort telefonisch intakegesprek om vooraf je wens(en) te bespreken. Daarna zie ik je bij mij in de praktijk en doe ik uitgebreid onderzoek. Dit houdt in dat ik het ingevulde medische anamnese formulier dat je vooraf hebt ingevuld met je doorneem. Tijdens het doornemen stel ik een aantal aanvullende vragen om de wensen duidelijk in kaart te brengen. Vervolgens doe ik een lichamelijk onderzoek wat bestaat uit pols- en tongdiagnose vanuit de Ayurveda en de traditionele Chinese geneeskunde. Indien nodig voel ik ook de buik en temperatuur verschillen van de huid en de beweging, spanning en ligging van de organen. Tevens bestaat het onderzoek uit het meten van acupunctuurpunten op de meridianen (energiebanen), op handen en voeten. Ik meet daar o.a. (dis)functie vitaminen, mineralen, hormonen, enzymen en voeding. Duur van het consult is maximaal 90 min.

Advies en verslag

Voor mij als therapeut is het belangrijk om het hele plaatje van je gezondheid duidelijk voor ogen te krijgen. Uit het bovenstaande onderzoek komt heel veel informatie. Soms is het heel complex en kies ik eerst bepaalde richting waarvan ik denk dat die het belangrijkste is om als eerste aan te pakken. Bijvoorbeeld iemand komt met een reumatische aandoening en ik heb na mijn onderzoek een verminderde verteringscapaciteit gevonden. Dan betekent dit dat ik eerst de vertering ga aanpakken.

Na het eerste consult krijg je een advies. Dit is meestal een voedings- en of leefstijladvies in combinatie met supplementen, kruiden en of homeopathie om tijdelijk te gebruiken ter bevordering van herstel. Binnen een week na het eerste consult schrijf ik ook een verslag van mijn bevindingen en stuur ik die per email toe.

(Ik test de complementaire geneesmiddelen op uw lichaam, zo kom ik tot het beste middel. Voor een veilig geneesmiddelgebruik werk ik samen met de Huizer Apotheek )

Vervolg consult

De mens zit soms iets complexer in elkaar en daarom kan ik ook niet alles in één consult oplossen. Bepaalde aandoeningen vragen meer tijd om tot verbetering of genezing te komen. Bij klachten die niet langdurig aanwezig zijn of bij kinderen die nog niet een grote rugzak vol hebben, zie ik sneller resultaat. Het vervolgconsult plan ik 6-8 weken na het 1e consult. Deze periode is gebruikelijk, want genezing heeft tijd nodig.

Gemiddeld heeft een cliënt 3 a 4 behandelingen nodig. Het eerste consult en het vervolgconsult samen is een behandelperiode. Tijdens het vervolg consult evalueren we de eerder ingezette therapie en doe ik het onderzoek opnieuw. Zo kan ik veranderingen vaststellen en waar nodig het behandelplan aanpassen.

Kinderconsult

Hieronder vallen de kinderen van de leeftijd 3 maanden tot 12 jaar. Kinderen van 12-18 jaar vallen onder het normale consult.

Het consult duurt vaak wat korter, omdat ze meestal duidelijker hun symptomen laten zien. Ze reageren vaak sneller op een mesologische behandeling omdat ze niet de ballast hebben van jarenlange chronische ziekte processen.