Wie is Anke

Anke Edema, Mesoloog DM en Meso-Voedings-Coach

Ik ben Anke Edema, geboren in Groningen en opgegroeid in het Friese Dokkum. Sinds 2001 woon ik in Amsterdam en nu samenwonend met mijn partner en twee zonen (2015 en 2020) op IJburg. 

Na mijn havo diploma heb ik één jaar laboratorium school gedaan, maar dat was het niet. Ik stopte ermee en ging full time werken om na te denken over wat ik wilde studeren. Ik werd aangenomen bij de juwelier in Dokkum. Daar zag ik een goudsmid aan de slag. Dat leek me wel wat en ben ik verhuisd naar Amsterdam om de opleiding Goudsmeden te kunnen doen. Diploma gehaald en toen heb ik een aantal jaren in verschillende juweliers in Amsterdam gewerkt.

Door de economische recessie in 2009 heb ik een switch gemaakt naar de tandheelkunde als orthodontie assistente.

In die jaren dat ik aan het werk was raakte ik steeds meer geïnteresseerd in natuurgeneeswijzen. Op een gegeven moment kreeg ik zelf een aandoening en via mijn huisarts kwam ik bij een natuurgeneeskundige. Haar werkwijze boeide mij zo ontzettend, want na het opvolgen van haar adviezen was ik binnen een paar maanden van mijn klacht af. Toen dacht ik, dat wil ik ook kunnen! 

Naast het werken als orthodontie assistente en het leven als moeder, heb ik de opleiding tot meso-voedings-coach en mesoloog afgerond. Hoe geweldig is het als je van je passie ook je beroep kunt maken? Mijn interesse in de natuurgeneeswijzen, mijn passie, daar mag ik nu beroepsmatig mee bezig zijn.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten in mijn praktijk!