Samenwerking

Osteopathie

Interactie tussen de bewegelijkheid van organen, klieren en bindweefsel is van heel groot belang voor de uitwisseling van stoffen. Soms nemen mensen medicatie in, maar wordt het hierdoor niet goed opgenomen. Als een orgaan niet goed beweegt, kan zijn functie niet goed uitoefenen. Of als het bindweefsel te star is, dan stromen de voedingstoffen er niet goed doorheen, waardoor ook de vitaminen en mineralen de cel niet goed bereiken. Het gewenste effect blijft hierdoor dan uit of is niet groot genoeg. Daarom is er soms een samenwerking met de osteopaat nodig.

Andersom kan ook. Je komt bijvoorbeeld bij de osteopaat met een klacht als chronische obstipatie. De osteopaat voelt of de darmen goed mobiel zijn en alle andere aangrenzende weefsels. Stel alles beweegt goed, maar je blijft toch obstipatie houden? Zelfs als je genoeg water, vezels tot je neemt en genoeg beweegt? Dan kan ik in mijn meting kijken wat wellicht de oorzaak is. Met kruiden en homeopathie kan ik dit vaak goed behandelen.

Op IJburg werk ik samen met Erik Veldman van Osteo Clinic


Huizer Apotheek

Sommige mensen die bij mij op consult komen gebruiken medicijnen op recept van de huisarts of een specialist. Denk bijvoorbeeld aan bloeddrukverlagers of antidepressiva. Ik schrijf complementaire geneesmiddelen voor die een interactie met deze medicatie kunnen aangaan. Daarom werk ik nauw samen met Han Siem, een apotheker die veel kennis heeft op dit gebied. Ik heb met hem een goede samenwerking voor een veilig geneesmiddelgebruik. Hij controleert iedere combinatie vakkundig op eventuele onderlinge interacties. Hiermee dragen wij samen zorg voor een optimale en professionele uitgifte en afhandeling van uw voorgeschreven medicatie.

Voor meer informatie ga naar www.huizerapotheek.nl