Verhoog je vruchtbaarheid stap 1

Gepubliceerd op 26 oktober 2022 om 14:07

In de praktijk kom ik steeds vaker jonge stellen tegen, die heel graag samen een kindje willen krijgen. Het lijkt tegenwoordig wat moeizamer te gaan dan vroeger, of zijn we er nu meer open over? Ik denk dat onze manier van leven en wat we eten een hele grote rol speelt.

Recent heb ik een nascholing over vruchtbaarheid gevolgd. Het was een heel ingewikkeld technisch verhaal over welke hormonen allemaal een rol spelen. Wat o.a. een rol speelt is de hoeveelheid insuline in het bloed.

In dat geval is de eerste stap zorgen voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Insuline resistentie komt ongemerkt heel veel voor. Insuline heb je nodig om je bloedsuikerspiegel te reguleren, maar ook voor heel veel andere processen in het lichaam. Als je vaak voeding eet met een hoge glycemische index (de suikers vanuit die voeding komen snel in de bloedbaan, waardoor de alvleesklier gestimuleerd wordt om insuline te maken), kun je uiteindelijk als je dit maar vaak genoeg doet, insulineresistentie ontwikkelen (een voorstadium van diabetes type 2). Wat is insuline resistentie? Je lichaamscellen zijn dan ongevoelig geworden voor insuline. Hoe voel je dat? Je bent niet voorruit te branden, weinig energie, veel trek in zoetigheid en hebt moeite met afvallen. 

 

Waarom liever niet te veel insuline?

Wanneer er teveel insuline in de bloedbaan blijft, omdat de cellen ongevoelig zijn geworden, krijg je hierdoor een rem op de SHBG (Sex Hormone Bindend Globuline). SHBG heb je nodig voor je vruchtbaarheid!

 

Kortom, de bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk houden!!! Hoe doe je dat? Bepaalde voeding en stress vermijden. Eet voeding met een lage GI en dat past bij jou constitutie, eet voeding dat past bij het seizoen. Eet zo puur en vers mogelijk. Geen pakjes en zakjes. Ik kan je helpen, via een Meso-voedings-consult.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.